Drifttekniker Vatten och avlopp

Vi söker en drifttekniker till vårt affärsområde Vatten och avlopp

Om oss


Emmaboda Energi är en lokal koncern med 30 anställda som är helägd av Emmaboda kommun. Vi omsätter ungefär 110 miljoner kronor och skapar samhällsnytta på affärsmässiga grunder genom att producera och leverera självklarheter som vatten, värme, elektricitet och bredband. Vi tar också hand om hushållens avfall och avlopp. Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14000.
Emmaboda kommun erbjuder en attraktiv och god boendemiljö med goda kommunikationsmöjligheter till Kalmar, Karlskrona och Växjö.


Därför ska du jobba hos oss!


Bolaget är litet och har en överblickbar personalstyrka vilket gör att alla är vana att arbeta med varandra, oavsett vilken avdelning man tillhör. Att vi är ett litet bolag betyder inte att kraven på oss är mindre men däremot att vi är färre som tillsammans ska ha den breda kompetensen. Det finns alltså stora möjligheter till bredd och variation i arbetsuppgifterna på alla tjänster i bolaget.
Ett litet bolag betyder också korta beslutsvägar. Visst, vi verkar – som alla kommunala bolag – i en miljö som på högsta nivån är politiskt styrd men samarbetet med vår ägare fungerar väl och i vardagen har vi alla möjligheter att fatta de beslut som är nödvändiga för att komma framåt enligt vår övergripande vision. Den handlar alltså om att erbjuda hållbara tjänster som gör det attraktivt, bekvämt och säkert att leva och bo i Emmaboda kommun, nu och i framtiden.
Alla tjänster vi utför har en stark koppling till miljön. När vi utför tjänsterna, i stället för att kommunens hushåll själva ska sköta allt, kan vi med skalfördelar se till att den totala miljöpåverkan blir mindre. Vi anlägger också ett livscykelperspektiv på det vi gör; från tillverkning och transport till oss av insatsprodukter och material, till kundernas användning av tjänsterna och omhändertagandet av rest- och avfallsprodukter där så mycket som möjligt ska in i det naturliga kretsloppet igen.
Vår ekonomi är god och välskött och vi är inne i en fas med stora investeringar.


Om du vill pendla till jobbet i Emmaboda kan du åka tåg från tre håll; Växjö, Karlskrona och Kalmar. Vill du flytta hit drar du nytta av att huspriserna ännu inte avspeglar de möjligheter som den nyrenoverade järnvägen ger. Det är fortfarande lätt att få mycket boende för pengarna. Har du familj märker du att kommunen satsat på kvalitet i skolorna, även i kommunens mindre tätorter.
Vi rekryterar just nu till en tjänst som drifttekniker. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Emmaboda.
Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om tjänsten som Drifttekniker


Vi söker nu dig som vill arbeta med drift av våra olika vatten- och avloppsverk. Det handlar om underhållsarbete och felavhjälpning men också driftövervakning, provtagning och processutveckling. Även om vatten och avlopp är ditt huvudsakliga område kan din förståelse av driftprocesser och system även komma till nytta i vår fjärrvärmeverksamhet.
Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten – för närvarande var 6:e vecka.
Våra förväntningar på dig när det gäller utbildning och bakgrund är att du ska ha lämplig gymnasial utbildning eller motsvarande. Kanske har du gått en utbildning inom driftteknik och/eller skaffat dig praktisk erfarenhet från liknande yrken. Vi utbildar dig på jobbet men du behöver någon slags bakgrund inom process- och systemdrift. Sedan är de personliga egenskaperna avgörande för att du ska klara av jobbet. Det som krävs är ansvarskänsla, initiativförmåga och förmåga till samarbete. Noggrannhet är också viktigt eftersom vi arbetar med verksamhet där hygien är viktigt och där misstag kan få stora konsekvenser. Du behöver B-körkort för att kunna arbeta som drifttekniker hos oss.


Vår organisation är liten vilket gör att alla måste kunna arbeta både självständigt och tillsammans. Flexibilitet och förmågan att kunna rycka in där det behövs betyder mycket. Att arbeta i en liten och väl fungerande organisation ger dig möjlighet att få många olika uppgifter vilket ger en bred kompetens. Samtidigt har vi behov av djupare tekniskt kunnande inom viktiga områden som till exempel biologiska processer och system för styr- och reglerteknik varför det också finns möjlighet att bli bolagets spjutspets inom ett visst specialområde. Vi investerar mycket i dig och är måna om att du ska trivas tillsammans med oss!

Vill du veta mer om tjänsten ska du ringa till vår affärsområdeschef för vatten och avlopp, Marie Nilsson, på 0471-24 97 61. Fackliga företrädare är Peter Hausenkamph (SEKO), 0471-24 97 75 och Johnny Hjelm (Ledarna), 0471-24 97 67.


Eftersom vi arbetar med stort fokus på säkerhet är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska. Du behöver också ha god datorvana.


Din ansökan skickar du via e-post till marie.nilsson@emmaboda.se så snart som möjligt. Vi tillämpar löpande tillsättning så skicka din ansökan så snart du kan. Skriv ”Drifttekniker va” i e-brevets ämnesrad.


Vi kommer att registrera och behandla din ansökan i ett personregister i enlighet med den europeiska dataskyddslagen. De sökande som inte får tjänsten kommer att strykas ur registret senast 2023-12-31