Avfall vid evenemang

Återvinningsskåp

Arrangörer för olika evenemang exempelvis mässor, sportevenemang, ”mindre” festivaler har möjlighet att låna återvinningsskåp och avfallskärl av Emmaboda Energi.

2 st återvinningsskåp som är till för att förbättra källsorteringen och minska mängden avfall finns att låna kostnadsfritt. Skåpen är inköpta av Emmaboda Energi och Miljö AB, Tekniska kontoret och Möjligheternas Hus AB.
Avfallskärl kan också lånas kostnadsfritt av Emmaboda Energi.
Avfallsvikt debiteras om avfallskärlen ska tömmas av Emmaboda Energis entreprenör. Arrangören ansvarar själv för tömning av återvinningsskåpen.
Det är viktigt att ni som arrangör kontaktar Emmaboda Energi 010-35 31 750 eller 010-35 31 774 i god tid innan evenemanget för mer information och planering av hämtning. Återvinningsskåp och avfallskärl förvaras i Emmaboda Energis förråd på Industrigatan.

Ideella föreningar verksamma i Emmaboda kommun kan dessutom låna bajamajor, avspärrningsmaterial och diverse skyltar av Emmaboda kommun. Det finns även möjlighet att få hjälp med tillfällig el och vatten av Emmaboda Energi.

Mer information finns på Emmaboda kommuns webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..