Ansluta el

För att du ska kunna få tillgång till el via elnätet måste du ansluta din fastighet till Emmaboda Elnät AB:s elnät.

Du som har fastighet i Vissefjärda, Boda eller Långasjö skall kontakta E.ON eller Kraftringen Energi som ansvarar för övriga delar av elnätet i Emmaboda Kommun.

Vill du göra en nyanslutning till elnätet eller en förändring i en befintlig anslutning skall du kontakta en behörig elinstallatör. Denne skickar därefter en för- och färdiganmälan till oss med de uppgifter som vi behöver för att ansluta din fastighet.

Här kan du som är elinstallatör Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. fylla i och skicka in blanketten för installationsarbete. Blanketten används även för att anmäla tillfällig anslutning.

Du som ansluter din fastighet till vårt elnät har ansvar från och med första anslutningsplinten (skarvbox, fasadmätarskåp, mätartavla). Emmaboda Elnät AB ansvarar för att underhålla och åtgärda ledningarna fram till anslutningspunkten. Som fastighetsägare är man däremot skyldig att begära kabelvisning vid grävningar på egen tomt för att på så sätt förhindra skador på energibolagets kabel. Om inte så är gjort och skada uppstår ansvarar fastighetsägaren för eventuella kostnader.

Våra anslutningsavgifter finner du här , 551 kB, öppnas i nytt fönster.