Byt ut tunga lock

Vi värnar våra operatörers arbetsmiljö.

Vi genomför nu en kampanj för att byta ut alla de tunga lock som finns i kommunen. De allra flesta betonglock väger mer än 15 kg, vilken är den tillåtna gränsen. De lätta locken ska vara försedda med ett barnsäkert lås.

Vi förmedlar tillsammans med vår entreprenör lätta tömningsvänliga lock med godkänt lås. De går bra att montera på egen hand. Den vanligaste modellen finns att hämta hos vår kundservice, men ni kan naturligtvis välja att köpa andra leverantörer, lokala eller webbaserade. Är du osäker så kan du läsa mer om lätta lock på Norva24s hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Att förbereda innan du hämtar ut lätt lock:

Du behöver mäta diametern på din brunn. Mät på flera ställen då äldre brunnar oftast är ojämna. Understiger måttet på något ställe 59 cm behöver du komplettera med 2 distansringar.

Norva24 säljer lätta lock för 1764 kr inkl moms. Distansringar kostar 103 kr inkl moms och monteringssats med kruv och plugg kostar 51 kr ink moms.

Hämtar du ut hos oss slipper du kostnad för frakt.

Tänk på att välja ett lätt lock avsett för slambrunn som har inte stång eller annat hinder i brunnen då det gör att operatören får lyfta slangen en extra gång för att komma åt att tömma.

Vi kommer till hösten tömningar ta ut en tilläggsavgift för tungt lock enligt vår taxa, så passa på att byt!