Nya mätare monteras i Broakulla

Alla kunder i Sverige ska senast 2025 ha fått nya, modernare elmätare. I Emmaboda Energis elnät börjar vi nu byta i Broakulla. Det är vår entreprenör Hydrostandard som utför bytet.

Alla elnätsbolag i Sverige ska senast 2025 ha bytt ut elmätarna hos alla sina kunder mot nya, modernare elmätare som har fler funktioner. Funktionskraven för mätsystem och mätutrustning ska bidra till att det enklare för kunder som är intresserade av energibesparingar och som vill vara aktiva på elmarknaden.

Vi har anlitat Hydrostandard Mätteknik Nordic som entreprenör för att göra bytena. Du som kund har fått information om detta i din brevlåda. Där har du också fått kontaktinformation till Hydrostandard om du har frågor om mätarbytet.

Broakulla är det första området som får nya elmätare så denna bytesomgång syftar även till att vi ska läsa oss hur vi får processen att bli så enkel som möjligt, både för kunden och för vår administration av mätinsamlingssystemet. För de av våra kunder som har fjärrvärme och/eller vatten kommer vi framöver även att byta dessa mätare. Detta gör vi för att alla mätare ska kunna hanteras i samma system. Det innebär också att även vattenavläsning i framtiden blir automatisk.

För att prova det gemensamma mätinsamlingssystemet byter vi därför även vatten- och fjärrvärmemätare för ett tjugotal kunder i Broakulla. Dessa kunder har fått separat meddelande om detta. Vatten- och fjärrvärmemätarna byts av vår entreprenör Vatten och Värme från Emmaboda.