Elmontör

Vi söker en ny medarbetare till Affärsområde Elnät

Elektriker/elmontör

Vi bygger, driver och underhåller en av kommunens mest kritiska tillgångar – vårt elnät. De svenska elnäten får en allt viktigare roll då mer och mer i vår vardag blir direkt beroende av ständig tillgång till elektricitet. Dessutom ökar elanvändningen och om tjugo år beräknas vi använda dubbelt så mycket el som idag.

Vi fortsätter att jobba aktivt med att stärka vårt nät med ökad redundans och med markförlagd kabel istället för mer sårbara luftledningar. Men det slutar inte där. Tidigare kunde vi finputsa på en struktur som handlade om att vara sista länken i kedjan från de stora elproducenterna till de enskilda kunderna. Idag får vi se till att kunna flytta lokalt producerad energi från små och stora producenter till konsumenterna när själva produktionen via solceller på villatak och i solcellsparker blir distribuerad. Nya lösningar på energiområdet ställer helt nya krav på nätets utformning.

För dig som elmontör på Emmaboda Energi innebär allt det nya att du får ett omväxlande och tekniskt intressant arbete där du som del av ett team med andra elmontörer, med nättekniker, planerare och en elnätschef sköter om vårt elnät så att kunderna fortsätter att ranka oss som ett av de allra bästa elnätsbolagen i Sverige. Vi ser till att hålla dig utbildad så att du har rätt förutsättningar att göra ett bra jobb.

Att vi satsar på säkerhet märks på hur vi ständigt och löpande uppgraderar nätet med nyare utrustning så att det blir säkert både för allmänheten och för oss själva i vårt dagliga arbete. Vi lägger också stor vikt vid arbetsmiljö med säker personlig utrustning, regelbundna utbildningar och återkommande övningar. Du kan utvecklas i ditt uppdrag och även gå vidare inom bolaget, vilket också är anledningen till att vi nu rekryterar en ny elmontör.

Vad behöver du för att kunna ta detta uppdrag? Vi tror att du har en gymnasieutbildning inom el eller att du på något sätt har el-erfarenhet. Eftersom vi jobbar med elektriska system är förmågan att kunna arbeta strukturerat och tänka sig för viktig. Ett tekniskt intresse och en teknisk förmåga gör jobbet enklare. Men det viktigaste är faktiskt vem du är som person. Om du har rätt inställning – samarbete, säkerhetstänk, kundfokus – så är det viktigare än din bakgrund. Vi ser till att du lyckas.

Kommunikation är viktig för säkerheten så du behöver behärska svenska språket i tal och skrift. Du behöver också ha körkort med B-behörighet.

Tjänsten medför att du på kommer att delta i beredskap. B-körkort krävs.

Upplysningar om tjänsten som elmontör lämnas av vår VD Markus Wertwein-Ros på 010-353 17 51. Facklig företrädare är Peter Hausenkamph (SEKO) som du når på 010-353 17 75.

Tillsättning göras löpande så vänta inte med din ansökan som du skickar in här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.