Elnätschef

Vi söker en ny medarbetare till Affärsområde Elnät

Är du vår nya Elnätschef?

Dina arbetsuppgifter

Affärsområde Elnät har ansvar för elnätet inom de norra delarna av kommunen och sysselsätter åtta medarbetare med kompetens inom till exempel linjemontage, mätinsamling och dokumentation.

Som elnätschef är du ansvarig för affärsområdets resultat och du leder arbetet med drift, underhåll, förvaltning och utveckling av elnätet inom vårt koncessionsområde. I resultatansvaret ingår budget för investeringar och drift, uppföljning och rapportering. Du arbetar med omvärldsbevakning inom ditt område och ansvarar för att vi arbetar på bästa sätt med utvecklade rutiner och metoder med både effektivitet och säker arbetsmiljö som mål.

Du ingår i bolagets ledningsgrupp där du aktivt bidrar med dina kunskaper och erfarenheter för hela bolagets utveckling.

Därför du ska jobba hos oss!

Bolaget är litet och har en överblickbar personalstyrka vilket gör att alla är vana med att arbeta tillsammans med varandra, oavsett vilken avdelning man tillhör. Att vi är ett litet bolag betyder inte att kraven på oss är mindre men däremot att vi är färre som tillsammans ska ha den breda kompetensen. Det finns alltså stora möjligheter till bredd och variation i arbetsuppgifterna på alla tjänster i bolaget.

Ett litet bolag betyder också korta beslutsvägar. Som kommunalt bolag verkar vi i en miljö som på högsta nivån är politiskt styrd men samarbetet med vår ägare fungerar väl och i vardagen har vi alla möjligheter att fatta de nödvändiga besluten för att komma framåt enligt vår övergripande vision. Den handlar om att erbjuda hållbara tjänster som gör det attraktivt, bekvämt och säkert att leva och bo i Emmaboda kommun, nu och i framtiden

Alla tjänster vi utför har en stark koppling till miljön. När vi utför tjänsterna istället för att kommunens hushåll själva ska sköta allt kan vi med skalfördelar se till att den totala miljöpåverkan blir mindre. Vi anlägger också ett livscykelperspektiv på det vi gör, från tillverkning och transport till oss av insatsprodukter och material till kundernas användning av tjänsterna och omhändertagandet av rest- och avfallsprodukter där så mycket som möjligt ska in i det naturliga kretsloppet igen.

Vår ekonomi är god och välskött och vi är självfinansierade när det gäller våra investeringar.

Som medlem i bolagets ledning är du med på resan att säkerställa att ledningsgruppen som namnet säger faktiskt är en grupp som leder och inte bara rapporterar hur det blev. Vi satsar på att hela tiden bli vassare strategiskt med logiska och genomtänkta kopplingar från vision och mål till de aktiviteter vi utför i de olika verksamheterna för att förvalta våra anläggningar på bästa sätt. Men förvaltning ska ses i ordets bästa bemärkelse – att bevara och utveckla – och står inte i motsats till nytänkande och kreativitet. Vi tar de anställdas vilja till förbättringar på allvar och det gör att både resultat och delaktighet blir bra. Långsiktighet är också viktigt. Eftersom måttstocken för våra beslut är att de ska kännas rätt även tjugo år efter att de fattades är vi så långt ifrån kvartalsfokuserad ekonomi det går att komma.

Om du vill pendla till jobbet i Emmaboda kan du åka tåg från tre håll; Växjö, Karlskrona och Kalmar. Vill du flytta hit drar du nytta av att huspriserna ännu inte avspeglar de möjligheter som den nyrenoverade järnvägen ger. Det är fortfarande lätt att få mycket boende för pengarna. Har du familj märker du att kommunen satsat på kvalitet i skolorna, även i kommunens mindre tätorter.

Vi erbjuder dig alltså en tillsvidareanställning i ett välrenommerat kommunalt bolag. Hos oss får du ett fritt och utvecklande arbete på en trivsam arbetsplats. Att vi är ett litet bolag gör att samarbete och prestigelöshet är en förutsättning för vår framgång. Vi strävar efter att vara en jämställd och öppen arbetsplats.

Din profil

Du är elkraftingenjör eller motsvarande, gärna med erfarenhet från energibranschen. Auktorisation som elinstallatör, typ A, är meriterande.

Du är tekniskt kunnig och intresserad med goda kunskaper om elnät och deras uppbyggnad. Kunskap och erfarenhet inom ekonomi, inköp och markjuridik är meriterande. För att lyckas väl i rollen är det viktigt att du har tidigare erfarenhet av personalledning och förändringsarbete och gärna också ledningsgruppsarbete.

Vi söker en driven, ambitiös och energisk person som är nytänkande och kreativ med en förmåga att se och förstå både kundens och organisationens perspektiv. Du trivs i ledarrollen och identifierar dig med den. Du vet att du lyckas när dina medarbetare lyckas och drivs av att uppnå uppsatta mål. Du är kvalitetsmedveten och strukturerad och du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Upplysningar om tjänsten som elnätschef lämnas av vår VD Markus Wertwein-Ros på 010-353 17 51. Facklig företrädare är Peter Hausenkamph (SEKO) som du når på 010-353 17 75.

Tillsättning göras löpande så vänta inte med din ansökan som du skickar in här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.